Wat gaat u doen tot 1 januari 2021?

door

De omgevingswet komt eraan, 1 januari 2021 is het zover. Wachten we af wat er allemaal op ons afkomt of gebruiken we de tijd om ons zoveel mogelijk voor te bereiden? Rho adviseurs voor leefruimte en Crotec, helpen gemeenten nieuwe mogelijkheden van de Omgevingswet te toetsen met een pré-omgevingsplan. In het kader van de Crisis & Herstelwet ook wel een plan met verbrede reikwijdte genoemd.

Met de gemeenten Boekel, Borsele, Brielle en Westvoorne hebben wij onze expertise ingezet voor aansprekende pré-omgevingsplannen. Plannen waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare speelruimte om nieuwe inzichten, doelen en gemeentelijke ambities  te verwezenlijken, maar die gewoon binnen de huidige RoStandaarden passen en op de gebruikelijke wijze in procedure zijn gebracht. Ze passen daarmee naadloos binnen overgangsregels bij de Omgevingswet voor de  bestaande planvoorraad. Rho adviseurs heeft ruime ervaring met het vertalen van deze ambities naar haalbare oplossingen binnen de regels en de verbeelding van een plan. Crotec is bedreven in het visualiseren van deze plannen binnen een generieke, maar aanpasbare kaartviewer, die recht doet aan de gestelde doelen.

Wij hebben onze samenwerking en experimenten met de gemeenten Boekel, Borsele, Brielle en Westvoorne toegelicht in een artikel in het magazine van Provero, de vereniging voor digitale aspecten in het omgevingsrecht.

Maakt u al gebruik van de diensten van Rho adviseurs voor leefomgeving en/of Crotec, dan weet u dat u in vertrouwde handen bent. Nog niet? Ook dan helpen we u graag verder.