Aan de slag met Geo-BAG!

door
Crotec

C-SAM Beheer BGT van Crotec is nu als één van de eerste leveranciers in Nederland officieel gecertificeerd voor het Geo-BAG koppelvlak. Dit in navolging van de ondertekening van het Geo-BAG addendum in april vorig jaar. De door Geonovum uitgevoerde certificering toetst de conformiteit van de applicatie met de StUF-Geo BAG berichtenstandaard.

Het Geo-BAG koppelvlak is primair bedoeld om de gegevensuitwisseling tussen het registratiesysteem BAG en het registratiesysteem Geo binnen een gemeente te optimaliseren. In het registratiesysteem BAG worden gebouw- en adresgegevens bijgehouden in het kader van de wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). In het registratiesysteem Geo worden de Geometrie en attribuutgegevens van topografische objecten bijgehouden in het kader van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en ten behoeve van intern gebruik (o.a. beheer openbare ruimte). Voor het registratiesysteem Geo wordt ook geometrie van objecten in het registratiesysteem BAG ingewonnen en bijgehouden.

Geo BAG binnen de applicatie

Op onderstaande pagina van Geonovum staat de behaalde certificering vermeld. Daarnaast bevindt zich ook een overzicht van de behaalde onderdelen ten behoeve van de BGT bronhouders software en bijbehorende koppelvlakken: https://www.geonovum.nl/geo-standaarden/bgt-imgeo/gecertificeerde-software#certificatenGeoBAG

Met de aanvullende module GEO-BAG bovenop C-SAM beheer BGT applicatie, kan de geometrie voor zowel de BGT als BAG objecten op 1 centrale plaats worden beheerd. Wat aansluit bij de visie op het centrale objecten beheer welke vanuit Crotec wordt uitgedragen.

Als u meer wilt weten over het Geo-BAG koppelvlak kunt u contact opnemen met uw accountmanager of via info@crotec.nl

Wilt u niets missen over Crotec, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief op: crotec.nl/contact/nieuwsbrief.