Snelheidsrecord voor Gemeente Amstelveen

Nieuw Geoportaal gemeente Amstelveen en Aalsmeer

door

De Gemeente Amstelveen heeft met C-SAM publiceer binnen 2 weken na installatie, 13 verschillende thematische kaarten gepubliceerd en beschikbaar gesteld aan het publiek.

Via deze link kunt u het nieuwe GeoPortaal bezoeken.

Hieronder het verhaal van Hugo Weijgertse, Medewerker basis-informatie (IB-BI).

"De Gemeente Amstelveen heeft in het verleden haar geoportaal opgebouwd in HTML pagina’s, waarin 1 of meerdere WMS lagen over elkaar heen werden gepresenteerd. De WMS lagen die gepresenteerd werden, stonden samen met een deel van de CSS in een .JS bestand. De enige zoekfunctie die er op de pagina’s stond, was een adres zoekfunctie die middels een .ASP bestand was geregeld.

Wij waren op zoek naar een programma dat volledig schaalbaar en browser compatible is. Ook moest de beheeromgeving eenvoudig te gebruiken zijn en de uiteindelijke gepresenteerde pagina’s moesten eenduidig zijn.

C-Sam Publiceer

De markt verkennend, zijn wij terecht gekomen bij Crotec, waar wij de basisversie van C-Sam Publiceer hebben aangeschaft en daarmee in januari 2017 mee aan de gang zijn gegaan. Binnen 2 weken na de installatie, stonden er al 13 verschillende pagina’s online. C-Sam Publiceer is naar mijn mening een programma dat zich erg makkelijk laat leren en is daardoor erg gebruiksvriendelijk. Groot voordeel is, dat de pagina’s als Object, Iframe of Javascript in andere webpagina’s kunnen worden geladen. Wij gaan dat toepassen in de nieuwe websites van Amstelveen en Aalsmeer. Ook de mogelijkheid om te kunnen zoeken op feature info binnen de pagina’s zie ik als een zeer welkome functie.

Presentatie parkeerplaatsen en vergunningsgebieden op de kaart, met toegevoegde informatie.

Met de overgang naar C-Sam publiceer als internet geoportaal voor beide gemeentes, zien we bij diverse pagina’s dat er veel meer gebruik van gemaakt wordt. Nu kunnen de bezoekers ook bijvoorbeeld gewoon op straat met hun telefoon/tablet kijken waar men kan parkeren in Amstelveen.

Ik vind het ook een groot voordeel dat de beheeromgeving van de software webbased is. Ik ben dus niet gebonden aan mijn werkplek om aanpassingen te doen aan pagina’s indien noodzakelijk.

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen en voor mijzelf als applicatiebeheerder van C-Sam Publiceer is het allemaal een stuk makkelijker geworden de pagina’s online te zetten en te beheren."