Actueel

Actueel

Actueel

BGT data van Syntrophos / Spijkenisse beschikbaar op PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart)

27-06-2014

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is live. Dat houdt in dat bronhouders hun BGT data kunnen aanleveren aan het SVB-BGT, inclusief  doorlevering naar PDOK. De BGT is een gedetailleerde digitale kaart van heel Nederland en moet in 2016 klaar zijn.
De BGT data van Spijkenisse staat nu op PDOK. Dit is niet de eerste dataset van een bronhouder die op PDOK verschijnt, maar wat deze aanlevering echter uniek maakt is dat de Syntrophos organisatie dit als allereerste zelf heeft gedaan. Vanuit een grote drive en motivatie hebben Syntrophos en Crotec vanaf het begin samengewerkt om de BGT data van Syntrophos geheel zelf op te bouwen en deze volledig conform de standaarden / verplichtingen af te ronden. De Syntrophos motivatie heeft er toe geleid dat er door de medewerkers nu een tastbaar resultaat is behaald, middels het als eerste eindgebruiker succesvol doorlopen van de gehele BGT keten. Hulde voor de inzet van de Syntrophos medewerkers, met name voor Mart van Eekelen en Erwin van Leiden.

Syntrophos zet voor de opbouw en het beheer van de basisregistratie grootschalige topografie de applicatie C-SAM beheer BGT van Crotec in. Deze gebruiksvriendelijke en technisch complete BGT applicatie wordt dagelijks door een groot aantal bronhouders, waaronder het SVB-BGT zelf, ingezet.
C-SAM beheer BGT voldoet geheel aan de landelijke standaarden, inclusief het verticale en horizontale StUF-Geo IMGeo berichtenverkeer conform de KING convenanten en standaarden.

Meer weten: mail naar a.sluyter@crotec.nl of bel Crotec: 073 3030900

Uitwisseling BGT