Actueel

Actueel

Actueel

C-SAM beheer BGTgecertificeerd voor niveau AUTOMATISCH

18-10-2016

Met gepaste trots delen wij mee dat C-SAM beheer BGT met succes de officiële toets voor certificering van niveau AUTOMATISCH heeft doorstaan. Hiermee is Crotec door Geonovum als derde BGT leverancier in Nederland gecertificeerd voor het niveau AUTOMATISCH. De certificering houdt in dat C-SAM beheer BGT op een geautomatiseerde manier gegevens uitwisselt met de BGT keten. Voor bronhouders betekent dit een grotendeels geautomatiseerd BGT proces dat sneller en efficiënter werkt. 

Leveranciers moeten aantonen dat een BGT-applicatie beschikt over werkende functionaliteit om te communiceren met de BGT-keten. Er wordt daarbij getoetst op de juiste technische toepassing van de geldende BGT standaarden. C-SAM beheer BGT voldoet nu dus aan alle certificeringen die gelden voor BGT applicaties.

Meer informatie over de certificering vindt u op de website van Geonovum

Unieke oplossing

Crotec heeft het automatisch berichtenverkeer ingevuld middels een centrale voorziening. Deze voorziening wisselt automatisch gegevens uit met het SVB-BGT voor meerdere C-SAM beheer BGT gebruikers. Dit heeft als voordeel dat u geen eigen server(s) en certificaat nodig heeft. Tevens bespaart u de IT afdeling de moeite van het specifiek configureren van uw firewall voor dit berichtenverkeer. Een stuk eenvoudiger dus maar wel conform de geldende eisen en standaarden.

Module

Omdat certificeringsniveau AUTOMATISCH een optionele uitbreiding is op certificeringsniveau UITGEBREID levert Crotec dit als een additionele module. Indien u geïnteresseerd bent om gebruik te maken van deze module dan kunt u hiertoe contact met ons opnemen via info@crotec.nl of bel 073 3030900.