Actueel

Actueel

Actueel

C-SAM GeoApp; probeer het zelf!

09-09-2016

Uiteraard kunnen alle interactieve kaarten met C-SAM publiceer in een browser worden getoond op een tablet en smartphone. Specifiek ingericht voor een doelgroep. Maar er is nu óók C-SAM GeoApp. Dat is een App speciaal ontwikkeld voor Android en iOS tablets en smartphones, met extra functionaliteit die niet in een browser mogelijk is.

Met C-SAM GeoApp worden kaarten automatisch gecentreerd op de locatie waar u zich bevindt op basis van ingebouwde GPS. Ook kunnen foto’s met de tablet of smartphone op locatie worden gemaakt en gekoppeld aan een object. Met zelf te definiëren tabbladen en invullijsten kunnen heel eenvoudig kenmerken van objecten worden aangepast of toegevoegd. En de GeoApp maakt het zelfs mogelijk om geometrie aan te passen en toe te voegen. En alle mutaties worden direct gesynchroniseerd met de ‘back-office’ en andere gebruikers van de GeoApp. De actuele kaarten worden op het apparaat zelf ververst (in geval er geen internet verbinding is) en worden binnengehaald via webservices (zoals PDOK, luchtfoto’s, etc.). Daardoor is de performance optimaal.

In bovenstaande voorbeeld is C-SAM GeoApp met brandkranen getoond, waarbij een gebruiker ook toegangsrechten heeft tot het toevoegen en actualiseren van locaties, gegevens en foto’s.

Omdat de GeoApp gebruik maakt van beveiligde (geautoriseerde) services, en er een ongelimiteerd aantal thema’s kunnen worden aangemaakt, kan de GeoApp voor iedereen worden ingericht die op locatie objecten wil inspecteren of inventariseren. Bijvoorbeeld lantaarnpalen, verkeersborden, brandkranen of elektriciteitshuisjes. Maar er kunnen bijvoorbeeld ook mutaties worden doorgegeven in de BGT, beheer openbare ruimte en de straks de omgevingswet!

De gebruiker krijgt automatisch de kaart(en) rond de actuele locatie te zien en ziet als thema de te inventariseren objecten. Door op een object te tikken, verschijnt de daaraan gekoppelde informatie. En indien gewenst kan meer informatie worden opgevraagd door nogmaals te tikken, waarbij de informatie kan zijn ingedeeld in meerdere tabbladen, en ook foto’s en/of documenten getoond worden. Ook wordt de mogelijkheid aangeboden om:

  • het Google streetview beeld ter plaatse op te vragen en 360 graden te bekijken (referentie controle),
  • de Google Maps routenavigatie te starten naar het aangeklikte object (om te navigeren naar het volgende te inspecteren of inventariseren object)

Aanbieding

De C-SAM GeoApp met alle databronnen, thema’s, autorisatie en ‘pull-down’ lijsten wordt normaal gesproken volledig binnen de C-SAM publiceer beheeromgeving ingericht door uw eigen beheerder.

Om kennis te maken met alle mogelijkheden van C-SAM GeoApp bieden we nu aan om een thema naar uw wensen met uw data in te richten op de Crotec server en drie maanden operationeel beschikbaar te maken. U kunt zelf gebruikers toegang geven, door ze naar de Appstore of Playstore te verwijzen om de app te downloaden en met uw inloggegevens te activeren. Dan werkt de GeoApp onmiddellijk, worden de kaarten automatisch opgehaald en de aangepaste data wordt automatisch opgeslagen op de server. Crotec maakt deze data als webserver beschikbaar, zodat u die in iedere geo-viewer kunt bekijken.

Wilt u het proberen? Neem dan contact op met Ivo van Dongen, i.v.dongen@crotec.nl en hij regelt alles voor u. Veel plezier met mobiel verkennen, toezichthouden en handhaven!