Actueel

Actueel

Actueel

RoTotaal 3.0 Preview

15-09-2015

RoTotaal 3.0

Met RoTotaal 3.0 zet Crotec in op een nog betere gebruikerservaring door de integrale processen binnen de ruimtelijke ordening ook in samenhang te ondersteunen vanuit onze softwareoplossingen.

De eerste installatie en migratie van een gehoste RoBeheer omgeving naar de nieuwe versie RoTotaal 3.0 heeft plaatsgevonden bij de gemeente Sittard-Geleen. Hier loopt op dit moment een evaluatie door zowel de gemeente als door Crotec. Na een bevestiging dat de update succesvol is zal in het laatste kwartaal van dit jaar een uitrol plaatsvinden naar alle opdrachtgevers die binnen dit scenario (alleen RoBeheer, gehost) vallen.

Hieronder ziet u  een aantal schermafdrukken van de nieuwe omgeving.

Inloggen

Iedere gebruiker, dus ook die van RoPlan of RoTekst logt in bij RoTotaal 3.0. Na aanmaak van een gebruiker krijgt deze een mail waarmee deze zijn eigen wachtwoord kan instellen.

Overzicht

In het overzicht zien we de recent geopende plannen en natuurlijk de notificaties. Actuele notificaties worden vetter getoond dan oude.
Onder statistieken wordt nu het datagebruik getoond. Handig voor klanten met een hostingovereenkomst om te zien of hun dataquotum wordt overschreden. 

Foutmeldingen

Er is veel aandacht besteedt aan heldere foutmeldingen. Hier bij het aanmaken van een nieuw plan een voorbeeld van de wijze waarop gebruikers wordt gewezen op ontbrekende informatie.
Bij het aanmaken van een nieuw plan wordt onderscheid gemaakt tussen het importeren van een plan, waarbij veel gegevens vanuit de gml worden overgenomen en tussen het nieuw aanmaken van een plan. Hierbij worden zoveel mogelijk bekende gegevens automatisch ingevuld. 

Plannen

De nieuwe plannenlijst zit vol met nieuwe functies. Naast de keuze voor alleen lijst, alleen kaart of beide kan per gebruiker ook ingesteld en bewaard worden welke kolommen zichtbaar moeten zijn. Een snelle manier om te filteren in de lijst wordt geboden met de google achtige zoekbalk. 
Hiermee wordt gefilterd op tekst in ieder van de getoonde kolommen. Ook zijn er nog geavanceerde filters.
 

PDOK integratie

RoTotaal 3.0 bevat in het Beheer-deel opensource viewers voor zowel de overzichtskaart en voor de planviewer waarin gedetailleerd kan worden bekeken of een plan correct is opgebouwd. Vaak is het ook erg handig wanneer een plan in een bepaalde context kan worden bekeken. Hiervoor is configureerbaar dat er kaartlagen uit PDOK worden gekoppeld die dan onder het plan getoond worden. Met handige transparantieregelaars per kaartlaag is de ligging van planobjecten in relatie met meerdere PDOK lagen eenvoudig uitvoerbaar.  
           

Planviewer

De planviewer is verder geoptimaliseerd. Van zowel de planlaag als de achtergrondlagen is de transparantie individueel in te stellen.
 
Legenda
Een legenda wordt voor ieder plan gegenereerd en toon ook het aantal objecten dat aan de legendakenmerken voldoet.
 
Kaartobjecten
Bij een klik in de kaart worden alle op die locatie gevonden objecten overzichtelijk getoond. Van ieder vlak wordt bovendien de oppervlakte getoond..