Actueel

Actueel

Actueel

C-SAM wordt ingezet bij SAIL Amsterdam 2015

19-08-2015

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland en uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Ruim 600 schepen varen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. De SAIL-in parade is met 12 kilometer aan ruim 50 tall ships langer dan ooit. Duizenden schepen vergezellen de stoet op weg naar hun ligplaats. Vijf dagen lang wordt de magie van onze rijke historie aan zeevaart en haven toegankelijk voor miljoenen mensen…

Om dat mogelijk te maken is en wordt er door heel veel organisaties al 5 jaar samengewerkt. Daar is ook de veiligheidssector intensief bij betrokken om alles goed te laten verlopen en adequaat in te kunnen springen als dat nodig is. Essentieel hierbij is de beschikbaarheid van betrouwbare en actuele informatie gekoppeld aan de locatie. Niet alleen van de veiligheidsdiensten zelf, maar in combinatie met de informatie van andere organisaties.

De veiligheidsregio Kennemerland heeft daarom haar C-SAM publiceer omgeving ingezet om dit mogelijk te maken. Met één portaal wordt de ruimtelijke informatie van o.a. de verschillende veiligheidsregio’s, het havenbedrijf, de evenementen en de schepen samengebracht. Deze portal wordt als proef ook ingezet bij de diverse crisis coördinatiecentra bij de betrokken veiligheidsregio’s en is ook mobiel overal beschikbaar. Deze gecombineerde informatie wordt door C-SAM publiceer ook als service beschikbaar gemaakt in het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS).

Crotec is zeer vereerd met het vertrouwen van de veiligheidsregio Kennemerland en wenst alle betrokkenen en bezoekers een paar mooie dagen SAIL 2015 toe. 

C-SAM Publiceer Crotec

C-SAM Publiceer SAIL

SAIL