Actueel

Actueel

Actueel

Crotec introduceert C-SAM magazijn met GeolinQ als datamanagement component

07-08-2015

Crotec levert een geïntegreerde GIS omgeving op basis van C-SAM magazijn en C-SAM publiceer aan Syntrophos, de gemeenschappelijke IT-beheerorganisatie van de gemeenten Bernisse, Brielle, Spijkenisse en Westvoorne. Het volledig nieuw ontwikkelde C-SAM magazijn is een mid-office gegevensmagazijn op basis van RSGB 3.0, waarin de automatisch geactualiseerde geo basisregistraties BGT, BRK, BAG, WOZ, WKPB én IMRO centraal staan. In combinatie met C-SAM publiceer worden alle gegevens zowel intern als extern gepubliceerd en zijn ook via mobiele apps beschikbaar.

Om naast de aansluiting op de basisregistraties ook andere datasets efficiënt en flexibel te kunnen beheren en ontsluiten is Crotec de samenwerking met IntellinQ aangegaan. IntellinQ is leverancier van GeolinQ.

GeolinQ is database-onafhankelijke software waarin zeer heterogene geografische gegevens beheerd worden op basis van een uniek flexibel datamodel concept. Het datamodel is de basis voor het importeren en valideren van geografische gegevens welke doorzocht en gedeeld kunnen worden, ook in een ‘multi-tenant’ omgeving waarin meerdere gemeenten samenwerken met datarestricties per gemeente en registratie. Hierdoor zijn de gemeenten eenvoudig zélf in staat zowel het volledige datamanagement als de toegang, publicatie en (mobiel) beheer van de data te configureren.

Crotec zet GeolinQ in als component binnen C-SAM magazijn. Door integratie van GeolinQ wordt C-SAM magazijn een nog krachtigere GIS omgeving voor Syntrophos.

Crotec en IntellinQ beschouwen Syntrophos als mooie eerste case voor verdere samenwerking in de toekomst.