Actueel

Actueel

Actueel

Gemeente Maastricht doorloopt zelfstandig het gehele BGT proces!

29-04-2015

Crotec feliciteert gemeente Maastricht met dit perfecte resultaat!

De opbouw van de BGT vraagt een grote inzet van de betrokken organisatie, ook in Maastricht. Met veel inzet, kennis en kunde heeft Maastricht het complete BGT migratie traject inmiddels zelfstandig doorlopen. Ultiem is hierbij het publiceren van de BGT data in de Publieke Dienstverlening Op de Kaart ofwel PDOK-omgeving. Dit is de allerlaatste fase in de opbouw, interne controle, validatie, controle kadaster, aanlevering landelijke voorziening en… PDOK. Een prestatie die de Crotec C-SAM beheer BGT gebruikers geheel zelfstandig uit (kunnen) voeren. Het zelfstandig werken van de opdrachtgever is altijd het Crotec streven. Deze zelfstandige doorloop voor de BGT maakt de C-SAM beheer BGT software uniek. Zeker in vergelijking met overige aanbieders van BGT oplossingen waar in veel gevallen de leveranciers nog onmisbaar zijn! Het, als bronhouder, zelfstandig de BGT opbouwen heeft zeker voordelen: inzicht in de eigen de data(kwaliteit), opbouw van inhoudelijke kennis van de BGT en het bespaart stevig op de kosten!

Projectleider Ad Balemans: “De migratie naar de BGT hebben we in Maastricht zeer effectief uit kunnen voeren met de C-SAM beheer BGT software. In het vervolg met het beheer sluit deze voorts goed aan op het huidige beheerproces van ruimtelijke informatie. Dit beheerproces betreft naast de GBKN ook tal van thema’s die we met onze GIS-viewer C-SAM Publiceer ontsluiten voor zowel de interne als externe klant.
Maastricht is er nog niet helemaal maar zal binnenkort de twee laatste deelgebieden bij het SVB-BGT aanleveren. Daarna gaan we met C-SAM beheer BGT aan de slag met het mutatieproces binnen de BGT-keten.”

Crotec is trots op deze resultaten, dat drukken we graag uit met een taart voor de direct betrokkenen. Proficiat!

De opbouw van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een wettelijke verplichting.
C-SAM beheer BGT is een officieel door het Kadaster en Geonovum gecertificeerde software oplossing van Crotec voor de transitie, opbouw en het beheer van de BGT. Berichtenverkeer op basis van StUF Geo IMGeo is een standaard onderdeel van C-SAM beheer BGT.

Gemeente Maastricht zet C-SAM beheer BGT in op alle aspecten die standaard in de applicatie beschikbaar zijn. C-SAM beheer BGT is één product waarmee:
• het schonen van de GBK en BOR-data naar pré BGT;
• de complete transitie;
• de controle van de integriteit;
• de aanlevering naar SVB-BGT; 
• het complete beheer van de BGT;
• met mutatieverwerking met zowel verticaal als horizontaal berichtenverkeer.
kan worden uitgevoerd. 
Daarnaast is het mogelijk om iedere willekeurige geometrische thema registratie zelf te creëren en beheren. Door gebruik van C-SAM Gegevensmagazijn en C-SAM Publiceer is vervolgens direct alle data beschikbaar voor de eigen organisatie, ketenpartners en burgers.

Zien is geloven, open de PDOK omgeving (http://pdokviewer.pdok.nl), activeer in het linker menu de BGT laag, zoek de Boschstraat in Maastricht, zoom naar niveau 12 en zie hier de BGT van Maastricht!

Meer weten? Mail naar info@crotec.nl of bel 073 3030900
 

PS: Inmiddels heeft ook de gemeente Nieuwegein, eveneens met C-SAM beheer BGT, volledig zelfstandig het gehele proces voor de opbouw van de BGT doorlopen. Ook deze data is beschikbaar in de landelijke PDOK voorziening. De taart van Crotec is bezorgd en was een welkome verrassing!