C-SAM

C-SAM: de integrale ICT-oplossing voor BGT

C-SAM

Samen met Geo-ICT-partners biedt Crotec een integrale suite voor de digitale basisregistraties. C-SAM (spreek uit als Sesam) bouwt uit bestaande geografische en administratieve data digitale basisregistraties op. Daarnaast biedt Crotec op elk gewenst vlak ondersteuning bij de opbouw, transitie en het beheer van de BGT.

Componenten van C-SAM

C-SAM inwinning: handzaam registreren in het veldNaadloos BGT-uitwisseling

De combinatie van Crotec-expertise met moderne oplossingen van partners maakt C-SAM inwinning tot een handzame totaaloplossing voor het inwinnen van geografische informatie in het veld. Met een speciaal ingerichte tablet kunnen veldwerkers objecten op locatie inmeten. Met total station en GPS ingewonnen gegevens worden automatisch opgeslagen als accurate kaartdelen met bijbehorende informatie. Alle data worden in DGN-formaat vastgelegd zodat ze later eenvoudig zijn in te lezen in de C-SAM-beheeromgeving.

C-SAM beheer BGT: modulair beheerinstrument voor basisregistraties Brochure C-SAM beheer BGT

De objectbeheeromgeving van Crotec helpt u om bestaande geografische en administratieve informatie tot basisregistraties om te vormen. Elke C-SAM beheermodule zet deze data om in geo-objecten. Die kunt u vervolgens eenvoudig aanpassen, beheren en analyseren. Dat alles natuurlijk op basis van de IMGeo -standaard. Momenteel heeft Crotec de module BGT uitgebracht, met een optionele uitbreiding waarmee u BOR- en IMGeo-beheer kunt integreren.

C-SAM proces: flexibel voldoen aan wettelijke verplichtingen Brochure C-SAM proces

Bronhouders werken momenteel aan de transitie van bestaande gegevens naar geschikte geo-data voor de landelijke voorziening van SVB BGT. Het bijhouden van de gegevens volgens de wettelijke verplichtingen zal daarna een reguliere taak blijven. Op basis van ruime ervaring met het beheer van ruimtelijke informatie heeft Crotec een procesgericht beheerinstrument ontwikkeld: C-SAM proces. Doordat de applicatie naadloos op uw werkprocessen aansluit, ondersteunt deze uw medewerkers bij het tijdig aanleveren van de juiste geo-data aan de Landelijke Voorziening en verschaft bovendien inzicht in de actuele stand van zaken.

C-SAM centraal: centrale opslag van geo-data Brochure C-SAM centraal

C-SAM centraal is de centrale opslagplaats voor alle geo-gegevens binnen en buiten uw gemeente. De applicatie haalt gegevens op uit uw eigen en de landelijke basisregistraties, controleert deze, slaat ze vervolgens gestructureerd op en houdt ze actueel. De database fungeert dus als SPOT (Single Point Of Truth). C-SAM centraal is geschikt voor RSGB, IMGeo, plustopografie en bijbehorende metadata. Bovendien heeft het een open gegevensmodel, hiermee bent u dus niet afhankelijk van een leverancier.

C-SAM publiceer: de beste kaartviewer voor Web en App kaartviewer Brochure C-SAM publiceer

Al jaren investeert u veel in de kwaliteit van uw geo-informatie met als resultaat nauwkeurige en actuele kaarten. Dit doet u niet voor uzelf maar voor uw collega’s en de burgers en bedrijven van uw gemeente. En daar komt een heleboel kennis en technologie bij kijken. C-SAM publiceer biedt u de mogelijkheid om eenvoudig en vanuit 1 systeem al die gebruikers te bedienen. Of het nu naar uw collega’s is via een traditioneel Intranet GIS of naar burgers en bedrijven via de gemeentelijke website. Tevens is C-SAM publiceer een van de eerste met een eigen iOS of Android App. De App zet u in voor verschillende toepassingen zoals raadplegen, schouwen en inventarisatie.